PRESENTATIONER

Välkommen att se ett inspelat webinar där projektet och dess parter berättar om arbetet som göras.


Klicka på YouTube filmen till vänster.

Välkommen till Webinar 

22 mars, 2023, kl. 13.00-13.40
Projektet deltar under Sweden Innovation Days med ett webinar där vi presenterar vårt arbete.  Det globala eventet Sweden Innovation Days pågår under tre dagar och riktar full uppmärksamhet på hur vi kan möjliggöra innovation som har en betydande inverkan på samhälle, miljö och ekonomi.

Jämställdhetskultur som konkurrensfördel

23 feb. 2023, 09:00 - 13:00, Luleå
Under denna halvdag kommer ni att inspireras av en av våra bästa hockeyspelare genom tiderna, årets innovatör och en av Sveriges mest jämställda arbetsplatser. Lyssna på hur det går att utmana könsrollerna i öl-branschen, innanförskap, effektivt självledarskap och omedvetet exkluderande uttryck. Ta också del av erfarenheter, tankar och arbetssätt kring hur företag som LKAB och Substorm arbetar med jämställdhet.

Tack alla som deltog under Arctic Challenge Hackathon!

Under tre dagar löste studenter, forskare och utvecklare företagsproblem inom IoT, Edge computing, 5G och informationssäkerhet.

Arctic Challenge Hackathon

Välkommen till Arctic Challenge, ett unikt hackathon med fokus på IoT, LoRa, Edge computing, 5G och informationssäkerhet. Från tisdagen den 22 november till torsdagen den 24 november samarbetar Masterstudenter från LTU kring ovanstående ämnen. Vi bjuder även in andra studenter med motsvarande kompetens, antingen på plats eller online.

FILM om projektet

Se en kort film om projektet där professor och projektledare Karl Andersson berättar om syftet med arbetet.  

NYTT HUS I SKELLEFTEÅ FÅR ENERGI FRÅN GRANNBYGGNADER

Den nya byggnad som planeras på Campus Skellefteå vid Skellefteälven kommer att få en unik energilösning. Den ska försörjas med den energi som ”skrapats ihop” från byggnaderna intill. ”Det handlar om att flytta energi både vad gäller tid och plats”, säger projektledaren, professor Karl Andersson.

DIGITALISERINGSPROJEKT SKAPAR UNIK ENERGILÖSNING

Vinnova har beviljat projektet ”Digital stadsutveckling - campus Skellefteå” där Luleå tekniska universitet samverkar med ABB, Skellefteå Kraft och Skellefteå kommun. I projektet kommer man att bygga ett energy management-system för att ta sig an utmaningen att i tid och rum flytta effektbehov på en geografisk plats och på så vis nyttja infrastrukturen effektivare och mera resurssnålt.